 Till 30 st:
Till 30 st: 1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker 
ca 30 hasselnötter
100 g nougat
50 g mörk choklad
(knäckformar)
Koka upp grädde, socker och sirap och skjud tills termometern visar 120° (eller tills kulprovet fungerar). Rör inte under kokningen. 
Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen.

Smält nougaten. 
Skeda ut kolan i knäckformarna och tryck i en nöt i varje. Klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå, låt stelna något. Smält chokladen och skeda sedan över ett lager på varje kola - ställ kallt. 
Jag är helt såld, dessa är verkligen otroligt goda - klart värt att testa! 
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar