söndag 20 december 2009

Toffifee

Aldrig har jag tyckt att Toffifee är någonting som hör julen till, men jag kan lova att det här receptet kommer hänga med mig flera jular. Receptet, som jag hittade på Hallon och Blåbär, smakar precis som orginalet - fast mycket bättre.

Till 30 st:
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 30 hasselnötter
100 g nougat
50 g mörk choklad
(knäckformar)

Koka upp grädde, socker och sirap och skjud tills termometern visar 120° (eller tills kulprovet fungerar). Rör inte under kokningen.

Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen.

Smält nougaten.
Skeda ut kolan i knäckformarna och tryck i en nöt i varje. Klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå, låt stelna något. Smält chokladen och skeda sedan över ett lager på varje kola - ställ kallt.

Jag är helt såld, dessa är verkligen otroligt goda - klart värt att testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar